Prismodtagere

Artbeat Prisen

Bloom, Golden Days Sekretariatet

Juryens motivationstale
Overrakt af Kaspar Colling Nielsen

Det er ikke nemt at finde på nye festivalkoncepter i et land, der allerede flyder over med snart sagt enhver slags festival. Det lykkedes imidlertid på forbilledlig vis med Bloom, der med udgangspunkt i natur og videnskab har skabt en helt unik festival. Det erklærede mål er at skabe et modtræk til det postfaktuelle samfund, fake news og amatørisme. Dette opnår Bloom ved at præsentere publikum for forskere og andre krøllede hjerner, som formår at gøre komplekse problemstillinger letforståelige og inspirerende for menigmand.

Særprisen

Lys over Lolland

Juryens motivationstale
Overrakt af kultur- og fritidsborgmester i KK, Franciska Rosenkilde

Med Lys over Lolland er der over de forgangne to årtier blevet skabt en fantastisk kulturbegivenhed – mod alle odds. Kunst- og kulturfestivalen leverer oplevelseraf højeste kvalitet, og det foregår på en vifte af spændende og innovative måder, der ikke er set før.  Lyset, der tændes over Lolland, er således en metafor, som fungerer på mange niveauer.

Talentprisen

Hej Søster

Juryens motivationstale
Overrakt af jurymedlem Elsebeth Gerner Nielsen

Det er en kendt sag, at kvinder diskrimineres i den danske musikbranche. Det ses både på festivalprogrammerne, ved prisuddelingerne og på oversigterne over, hvem der spilles mest i radioen. Denne problematik har sangerinden Fallulah taget hånd om, og hun kalder sin bevægelse for Hej Søster. Med bevægelsen demonstrerer Fallulah således på elegant vis, hvordan de nye medieplatforme kan bruges til at udfordre de gamle samfundsstrukturer.

Nominerede til hovedprisen

Kedsomhedsknappen

Bloom

The Future Forest

Nominerede til Særprisen

Lys over Lolland

From #MeToo to #WeDo

Ditte & Louise

Nominerede til Talentprisen

Den 4. væg

Hej Søster

Jenteloven