Prismodtagere

Artbeat Prisen

Campingkvinder

Juryens motivationstekst

Juryen i Artbeat 2014 har valgt at lade kulturformidlingsprisen gå til Marit Benthe Norheim, der er kvinden bag Campingkvinder. Det skyldes kombinationen af den høje kvalitet i værk såvel som formidlingen heraf. Kunsten er en altafgørende del af vores fælles kulturelle DNA, og den bør derfor også formidles til alle mennesker, og ikke kun de få. Ved stædigt at transportere fem skulpturer om kvinder Norden rundt, har Norheim vist vilje såvel som vej til, hvordan kulturformidlingen kan nytænkes på måder, der udfordrer det institutionelle format.

Kunsten og kulturen bør ikke være forbeholdt de få og indviede. For mange mennesker forekommer campingvognens symbolværdi at stå i modsætning til kunsten – og netop derfor er Norheims valg særdeles interessant. Når de store skulpturer møder folk alene eller sammen, er det tydeligt, at de oplever noget uventet, der berører dem. Det er kulturformidling, når det er bedst, og derfor vinder Norheim og Campingkvinder Artbeat Prisen 2014.

Særprisen

Cinema dell’Arte

Juryens motivationstekst

Kompagniet Cinema dell’Arte modtager Artbeat Prisen 2014s særpris for at gøre en flot indsats for nytænkning af kunstneriske udtryks- og formidlingsformer. Cinema dell’Arte blander den traditionelle teatertradition med tidens nyeste teknologier, ved at skuespillerne er iført futuristiske dragter, der igennem teknologi overfører deres bevægelser til animerede karakterer på et biograflærred.

Cinema dell’Arte vandt 1. pladsen i den nationale konkurrence Creative Business Cup samt 3. pladsen i den internationale, og har dermed vist originalitet og vilje til at udforske fremtidens udtryksformer og cross-mediateknologier.

Nominerede til hovedprisen

Michael Bojesen

Jensens Bøfhus

Waves Festival

Campingkvinder