julie

MODTAGER AF ARTBEAT PRISEN 2022

Julie Rokkjær Birch, KØN – Gender Museum Denmark

Juryens motivationstale
Overrakt af jurymedlem Jonatan Spang

I sidste uge var det kvindernes internationale kampdag. Dén dag bevægede omkring tusind mennesker sig gennem indgangen hos det aarhusianske museum KØN – Gender Museum Denmark. Det er ret mange mennesker for et relativt lille museum. Men det siger noget om, hvor vellykket museets i øvrigt omstridte forandringsproces har været. Det er nemlig gået fra at være et decideret Kvindemuseum til nu at facilitere en langt mere nuanceret offentlig debat om køn. Måden, som Julie Rokkjær Birch i rollen som museumsdirektør involverer sig i debatten, er fuldt ud forbilledlig. Hun diskuterer og perspektiverer kønsspørgsmål med stor viden, indsigt og mod i en debatkultur, som til tider kan være ganske heftig. Hun evner at mestre balancen mellem formidling af viden og inddragelsen af sig selv, og tilsammen udgør det et fantastisk eksempel på stærk kulturformidling, som samtidig bevæger vores samfund fremad. For dette vigtige arbejde fortjener Julie Rokkjær Birch i dén grad at vinde Artbeat Prisens Hovedpris.

bag

MODTAGER AF ARTBEAT PRISENS SÆRPRIS 2022

BaggårdTeatret

Juryens motivationstale
Overrakt af sidste års vinder af Særprisen, Helle Ølgaard fra Vardemuseerne

Normalt går vi i teatret – i teatret. Vi sætter os godt tilpas på stolerækkerne, venter på at lyset i salen dæmpes, og når scenetæppet trækkes fra, bliver vi inviteret ind i scenekunstens magiske univers. Men det er langt fra alle, som synes, at denne form for traditionelle teateroplevelse er interessant. Så hvad nu, hvis teatret i stedet kom til dem, som ikke selv finder vej til teatret? Sådan lyder grundidéen bag BaggårdTeatrets store satsning, som de kalder ”usynligt teater”. Det er et nyskabende greb, som gør det muligt at opleve teater på helt andre måder. Helt praktisk er det nemt, for publikum henter blot en app, og så er oplevelsen klar. Men projektet er så meget mere end blot nemt og tilgængeligt. Med sit ”usynlige teater” bryder BaggårdTeatret nemlig med de gængse rammer og viser helt nye veje for, hvordan publikum kan møde teatret – og hvordan teatret kan møde sit publikum. Derfor skal BaggårdTeatret modtage Særprisen

gry

MODTAGER AF ARTBEAT PRISENS TALENTPRIS 2022

Gry Jexen

Juryens motivationstale
Overrakt af sidste års vinder af Talentprisen, Pelle Peter Jencel

Med Instagram-profilen ”Kvinde kend din historie” og bogen af samme navn, skuer Gry Jexen selvfølgelig bagud over historien i sin formidling – men hun har demonstreret en imponerende fremsynethed i sin måde at formidle på. Med sin store fortælleglæde og eminente sans for vinkling har Gry Jexen skabt et eksempelprojekt for nutidig og relevant historieformidling. Hun formår at komme i dialog med målgrupper, som mere traditionelle historieformidlere har svært ved at nå, og hun evner at knytte historieformidlingen til aktuelle begivenheder ved at bygge bro til fortidens kvinder. Dermed har hun givet historieformidlingen et kærligt spark bagi, ligesom hun har demonstreret, hvordan sociale medier effektivt kan benyttes til at gøre historien mere levende og nærværende. Vi glæder os til at se, hvad der venter forude for Gry Jexen, og her og nu vil vi gerne hylde hende for det åbenlyse talent for kulturformidling, som hun allerede har udvist. Derfor modtager hun hermed Artbeat Prisens Talentpris.

Le Viagra est un médicament approuvé par la FDA et il existe de nombreuses versions génériques de ce médicament telles que kamagra jelly, Penegra ou Zengra. Cependant, il ne peut être obtenu sans ordonnance et ne convient pas aux hommes souffrant de problèmes cardiaques.