NOMINEREDE 2019

Have Kommunikation står bag Artbeat Prisen, der er sponsoreret af Spar Nord Fonden. I år er det syvende gang, at prisuddelingen løber af stablen og hylder personer, organisationer og projekter, der forstår at kombinere det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssige fremsynede.

I 2019 uddeles tre priser:

Artbeat Prisens Hovedpris, Artbeat Prisens Særpris og Artbeat Prisens Talentpris.

Vinderen af Artbeat Prisens Hovedpris modtager 25.000 kroner, vinderen af Artbeat Prisens Særpris modtager 15.000 kroner og endelig overrækkes vinderen af Artbeat Prisens Talentpris 10.000 kroner.

Artbeat Prisen afholdes den 14. marts på Sort/Hvid i København 

Nominerede til

Artbeat Prisen 2019

Kedsomhedsknappen

Med Kedsomhedsknappen har Nationalmuseet og MU.ST taget et originalt, uforudsigeligt og kontroversielt greb i brug. Ingen af de store landsdækkende museer har nogensinde gjort noget lignende. Det skyldes, at det netop er nærmest tabubelagt at snakke om, at det kan være kedeligt at gå på museum. Nationalmuseet besluttede sig imidlertid for at bryde med dette tabu og adresserede i samme omgang de store museers fælles udfordring med at engagere deres publikum på nye måder. Idéen er så original, at den dårligt kan kopieres af andre museer. Men modet og viljen, der ligger bag Kedsomhedsknappen, har ethvert museum god grund til at lade sig inspirere af.

Bloom

Det er ikke nemt at finde på nye festivalkoncepter i et land, der allerede flyder over med snart sagt enhver slags festival. Det lykkedes imidlertid på forbilledlig vis med Bloom, der med udgangspunkt i natur og videnskab har skabt en helt unik festival. Det erklærede mål er at skabe et modtræk til det postfaktuelle samfund, fake news og amatørisme. Dette opnår Bloom ved at præsentere publikum for forskere og andre krøllede hjerner, som formår at gøre komplekse problemstillinger letforståelige og inspirerende for menigmand. Nye idéer og formater afprøves ivrigt, og det har alt sammen gjort Bloom til en af vort lands mest inspirerende festivaler.

The Future Forest

Tilbage i 2015 vandt Thomas Dambo Artbeat Prisens Talentpris for sit analoge og digitale arbejde med design og genbrug. Fire år senere er han nu nomineret til Hovedprisen for sit projekt The Future Forest. Projektet består af en farverig, 500 kvadratmeter stor plastikskov i Mexico City, og det er tænkt som en hyldest til de pepenadores, som befolker lossepladserne og går gennem affaldet for at finde noget af værdi. Skoven er frembragt i samarbejde med disse mennesker, såvel som deres børn, mere end 700 skoleelever, et børnehjem, et plejehjem og mere end hundrede frivillige. Projektet sætter skarpt og innovativt fokus på klodens store affaldsproblem, og resultatet er både rørende og tankevækkende.

Nominerede til

Særprisen

Lys over Lolland

Med Lys over Lolland er der over de forgangne to årtier blevet skabt en fantastisk kulturbegivenhed – mod alle odds. Kunst- og kulturfestivalen leverer oplevelser af højeste kvalitet, og det foregår på en vifte af spændende og innovative måder, der ikke er set før. Lyset, der tændes over Lolland, er således en metafor, som fungerer på mange niveauer. Begivenheden skabes på et økonomisk grundlag, som slet ikke er i nærheden af at være lige så stort, som det man finder hos andre lignende festivaler. Det bidrager kun til at gøre Lys over Lolland til en endnu mere imponerende begivenhed.

From #MeToo to #WeDo

Da der den 8. oktober 2018 var 1-årsdag for #MeToo, afholdte Meta Film & Ekstra Bladet et stort anlagt fyraftensarrangement i Imperial. Formålet med arrangementet var at undersøge og debattere, hvordan MeToo kan udmønte sig i konkrete handlinger, der kan forbedre arbejdsmiljøer og eliminere seksuelle krænkelser. Blandt hovedtalerne var Helle Thorning-Schmidt, Thure Lindhardt og Merete Riisager, og erhvervspsykolog Louise Dinesen lancerede sin CEO-guide, der skulle hjælpe ledere med at sikre trygge arbejdsmiljøer. Samlet set udgjorde arrangementet et stærkt bud på, hvordan man ikke blot konstaterer en problematik, men også tager hånd om den.

Ditte & Louise

Med deres første spillefilm fik Ditte & Louise bevist på en stærkt begavet og underholdende måde, at der stadig er rigeligt at tage fat på, når det kommer til debatten om mænd og kvinder og den manglende ligestilling herimellem. Det var nemlig en debat, der ikke nøjedes med at udspille sig på det store lærred men i stedet bredte sig udover det ganske danske mediebillede, hvor de to kvinder fik sat dagsorden efter dagsorden – og undervejs virkelig gav alt, hvad de havde i sig. Dermed fik Ditte & Louise effektivt demonstreret, hvordan kunst og kultur på forbilledlig vis kan styre den offentlige debat.

Nominerede til

Talentprisen

Den 4. væg

Scenekunsten har som bekendt flere tusinde år på bagen. Men det betyder ikke, at den ikke gør sig fortrinligt som omdrejningspunkt for en af det 21. århundredes mest populære formidlingsplatforme: Podcasting. Det beviser Den 4. væg til fulde i sin intelligente, indsigtsrige og underholdende behandling af den danske scenekunst. Gennem anmeldelser, reportager og interviews åbner podcasten scenekunstens univers op for sine lyttere, og Den 4. væg henvender sig især til yngre målgrupper. Hertil kommer interessante samarbejder med aktører som CPH Stage og CPH Podcast Festival, ligesom Den 4. væg selv arrangerer spændende events og talks. Således udgør Den 4. væg et eksempel på en ung platform, som de ældre og etablerede platforme uden videre bør kigge over skulderen.

Hej Søster

Det er en kendt sag, at kvinder diskrimineres i den danske musikbranche. Det ses både på festivalprogrammerne, ved prisuddelingerne og på oversigterne over, hvem der spilles mest i radioen. Denne problematik har sangerinden Fallulah taget hånd om, og hun kalder sin bevægelse for Hej Søster. Oprindeligt var det blot en playliste på Spotify, der samlede sange fra hendes talentfulde kvindelige kolleger. Men siden da har det udviklet sig til en bevægelse på de sociale medier, ligesom en tilhørende webbutik sælger merchandise, der gør opmærksom på bevægelsens budskab. Desuden er der planer om at starte en podcast. Med bevægelsen demonstrerer Fallulah således på elegant vis, hvordan de nye medieplatforme kan bruges til at udfordre de gamle samfundsstrukturer.

Jenteloven

”Feministisk førstehjælp, som unge kvinder virkelig kan bruge til noget.” Sådan karakteriserede Politiken Jenteloven i sin femhjertede anmeldelse af bogen, som komiker Sofie Frøysaa og Skam-skuespillerinden Ulrikke Falch står bag. Idéen var at skrive den bog, som Frøysaa og Falch gerne selv ville have læst, da de var teenagere, og resultatet er en dybt underholdende, autentisk og rørende skildring af teenagelivet. Med bogen får de to kvinder vist, hvordan man som ung kvinde i det 21. århundrede kan gå til aktiv og effektiv kamp mod alt fra forvrængede kropsidealer til forskelsbehandling og chikane.

Le Viagra est un médicament approuvé par la FDA et il existe de nombreuses versions génériques de ce médicament telles que kamagra jelly, Penegra ou Zengra. Cependant, il ne peut être obtenu sans ordonnance et ne convient pas aux hommes souffrant de problèmes cardiaques.