NOMINEREDE 2018

Have Kommunikation står bag Artbeat Prisen, der er sponsoreret af Spar Nord Fonden. I år er det sjette gang, at prisuddelingen løber af stablen og hylder personer, organisationer og projekter, der forstår at kombinere det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssige fremsynede.

I 2018 uddeles tre priser:

Artbeat Prisens Hovedpris, Artbeat Prisens Særpris og Artbeat Prisens Talentpris.

Vinderen af Artbeat Prisens Hovedpris modtager 25.000 kroner, vinderen af Artbeat Prisens Særpris modtager 15.000 kroner og endelig overrækkes vinderen af Artbeat Prisens Talentpris 10.000 kroner.

Artbeat Prisen afholdes den 22.marts på Teater Sort/Hvid i København 

Nominerede til

Artbeat Prisen 2018

Aarhus 2017

I 2017 var Aarhus ikke blot jysk hovedstad, men hele Europas kulturhovedstad. På inspirerende vis demonstrerede byen året igennem de utallige kvaliteter, der ligger i at investere i og sætte fokus på kulturen, og de positive effekter af kulturhovedstadsåret vil vare ved i mange år. Da byen fornemt formåede at inddrage hele den omkringliggende region, er det desuden langt fra kun Aarhus, der fremover vil få glæde af indsatsen. Kort sagt: En forbilledlig implementering af kulturhovedstadstitlen.

Historien om Danmark

Da DR satte sig for at formidle Danmarkshistorien, blev alle medieplatforme taget i brug. Både på DR.dk, i radioen, i bogudgivelser og ikke mindst i form af den ti afsnit lange serie med Lars Mikkelsen, blev danskerne ført gennem historien. Det omfattende formidlingsarbejde fandt sted gennem et forbilledligt samarbejde med blandt andre landets danske museer, hvilket i dén grad kom museerne til gode. De kunne nemlig melde om markant øgede besøgstal som følge af samarbejdet.

Kulturnatten

Siden 1993 har Kulturnatten markeret efterårsferiens begyndelse med en unik begivenhed, og foreningen bag er i færd med at udbrede konceptet til flere danske byer. I 2017 var det 25. gang, at Kulturnatten fandt sted, og nok en gang blev det bevist, at ingen anden kulturbegivenhed formår at inddrage hele hovedstaden på samme imponerende vis. De mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser skaber tilsammen et aldeles velformidlet billede af den spændende alsidighed, som København rummer.

Nominerede til

Særprisen

Zaki Youssef

Dansk-ægyptiske Zaki Youssef er både skuespiller, rapper, instruktør og dramatiker, og han er i fuld gang med at sætte et varigt aftryk på den danske scenekunst. Ikke mindst i form af Præmieperker, som sikrede ham en talentpris ved Årets Reumert, og den stærkt roste forestilling Jeg hører stemmer. Hans næste forestilling, Der var et yndigt land, formåede allerede inden premieren at skabe markant opmærksomhed i det københavnske bybillede. Modigt valgte Zaki Youssef at udfordre tidens højspændte debattone i form af forestillingsplakater med ordlyden: ”Og det var Danmark, og det var Danmark! Allah, Allah, Allah!”

Helle Solvang & Nadja Pass 

På Kulturmødet 2017 lykkedes detHelle Solvang og Nadja Pass at gøre noget så simpelt som en brun papirspose til et magisk objekt. De fyldte nemlig posen med samtalestartere og kaldte den for en lykkepose. Den tog de med rundt til private hjem på Mors, hvor borgerne fik en unik mulighed for at deltage i dybdegående, meningsfulde samtaler om kunst og kultur – med kunstnere og kulturaktører. Et både sjovt og substantielt initiativ, der demonstrerede, hvor nemt det faktisk kan være at bygge bro mellem dem, der befinder sig på scenen, og publikum foran den.

Prxjects by Mercedes-Benz

Med Prxjects har Mercedes-Benz skabt noget så uventet som et kulturlaboratorium. Den tyske bilgigant har kastet sig over kulturen ud fra devisen om, at det at eksperimentere er første skridt på vejen mod fortræffelighed. Ikke blot, når man designer biler, men inden for alle livets aspekter – og således også kulturen. Det, der måske kunne lyde som en fiks idé, er der imidlertid kommet en række substantielle kulturprojekter ud af. Disse tæller alt fra en festival i Albertslund til innovative podcasts og partnerskaber med musikere.

Nominerede til

Talentprisen

Sara Omar

Med Dødevaskeren har Sara Omar begået sin romandebut. Hun bruger dog ikke blot ordet ”roman” til at kategorisere sin bog. For Omar er bogen nemlig et kampskrift. Et vidnesbyrd, der sætter fokus på kvindeundertrykkelse, incest, vold og social kontrol. #MeToo-kampagnen og kampen for kvinders rettigheder er i fuld gang med at ændre magtstrukturer i den vestlige verden, og Omar skriver sig dermed direkte ind i en af vor tids største og mest gennemgribende debatter. Som Berlingske skrev i sin anmeldelse af bogen: ”Dette er litteratur, der kan ændre vores samfund.”

Katherine Diez

Katherine Diez er litteraturstuderende på Københavns Universitet, hvor hun ligesom sine medstuderende har fået øjnene op for, hvad bøger kan gøre ved én. Det vil hun gerne formidle på Instagram. Hun nøjes imidlertid ikke med at ytre sig om litteratur. Hun iblander nemlig et personligt og privat narrativ, hvor hun, ofte ganske letpåklædt, fortæller om sit liv og gør sig tanker om de bøger, hun læser. Dermed når hun ud til et ganske andet publikum, end hvis hun blot skrev traditionelle anmeldelser til avisen. Efterhånden som de gamle kulturkritikere dør ud, står Diez og andre unge bogorme således klar til at skildre, hvordan fremtidens litteraturformidling kan se ud.

Kongerækken

Anders Olling og Hans Erik Havsteen har med Kongerækken begået en særdeles begavet podcast, hvor de formidler Danmarkshistorien til en ung målgruppe – med deres eget unge sprog. Historieformidlingen finder i dette format sted i øjenhøjde og med en nutidig referenceramme. Således krydrer de to værter deres fortællinger med et underholdende sprog og finurlige betragtninger, dog altid med den historiske korrekthed in mente. Foruden deres podcast står de også bag en bogserie, hvormed de mindre digitalt anlagte også kan få glæde af deres unikke formidling.

Le Viagra est un médicament approuvé par la FDA et il existe de nombreuses versions génériques de ce médicament telles que kamagra jelly, Penegra ou Zengra. Cependant, il ne peut être obtenu sans ordonnance et ne convient pas aux hommes souffrant de problèmes cardiaques.