NOMINEREDE 2017

Have Kommunikation står bag Artbeat Prisen, som er sponsoreret af Spar Nord Fonden. I år er det femte gang, det sker – men det er første gang, at overrækkelsen finder sted i Aarhus. Anledningen er, at Aarhus som bekendt er Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

I 2017 uddeles tre priser: Artbeat Prisen, Artbeat Prisens Særpris og Artbeat Prisens Talentpris. Vinderen af Artbeat Prisen modtager 25.000 kroner, vinderen af Artbeat Prisens Særpris modtager 15.000 kroner og endelig overrækkes vinderen af Artbeat Prisens Talentpris 10.000 kroner.

Artbeat Prisen afholdes den 30. marts på Eutopia Stage

Juryen har i sin vurdering af hver enkelt kandidat lagt vægt på evnen til at lade det kulturelle, det formidlingsmæssige og de nye kommunikationsplatforme spille sammen. De nominerede til Artbeat Prisen 2017 er:

Nominerede til

Artbeat Prisen

Heartland Festival

Det er ikke fordi Danmark ligefrem står og har mangel på festivaler. Tværtimod bugner det med tilbud til dem, der gerne vil tilbringe et par dage i urbane eller naturskønne omgivelser, mens underholdningen serveres fra alskens scener og boder. Så meget desto mere imponerende var det, da Heartland Festival meldte sig på banen og formåede at skabe en ganske ny festivaloplevelse i Slotsparken ved Egeskov Slot. Her blandede musikken sig med store kulinariske oplevelser, mens intellektet blev stimuleret gennem inspirerende samtaler og samtidskunst. En forbilledlig bedrift, der blev mødt med opbakning fra såvel medierne som publikum, der mødte talstærkt op.

Velkommen til Twin Peaks

8 biler, en lokalbefolkning og en kult-TV-serie. Sådan lyder den officielle opsummering af forestillingen Velkommen til Twin Peaks, som blev undfanget i et samarbejde mellem Odsherred Teater og den prisbelønnede instruktørduo Fix & Foxy. Forestillingen vakte David Lynchs berømte tv-serie fra 1990 til live i Odsherred. Frem for at gøre brug af erfarne skuespillere, blev alle rollerne besat af lokale borgere, og frem for at holde publikum i en teatersal, blev de ført rundt i otte biler gennem Odsherreds vintermørke. Resultatet blev en scenekunstnerisk kraftpræstation, som bør inspirere enhver teateraktør i det ganske land.

Corpus

Den Kongelige Ballet har med skabelsen af kompagniet Corpus taget et stort og modigt spring, som fortjener stor anerkendelse. I ballettens formsprog arbejder Corpus ikke blot med ballettens imponerende dansere, men også med eksempelvis flygtninge og invalide krigsveteraner. Og i en sfære, der ligger ganske langt fra alskens balletklassikere, sætter Corpus’ forestillinger fokus på voldsomme og aktuelle problemstillinger. Det hele føres an af de kongelige balletdanserne bakket op af en progressiv ledelse, som bliver ved med at sætte nye standarder for, hvad en klassisk statsballet kan udrette i en moderne verden.

Nominerede til

Særprisen

Den Korte Radioavis

Med Den Korte Radioavis har Danmark fået et satireprogram i absolut verdensklasse. Roserne er drysset højfrekvent ned over makkerparret Rasmus Bruun og Frederik Cilius, der står bag det, der vist roligt kan kaldes Radio24Syvs mest skelsættende udsendelse. Med Cilius i rollen som seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm er der skabt en ventil, ud af hvilken både stærkt underholdende vendinger og bidende politisk kritik strømmer ud. Og med Bruun som modstykke får lytterne serveret en ubehageligt rammende parodi på enhver journalist og redaktør, der ganske enkelt ikke gør det godt nok.

Camønoen

Camønoen, også kendt som kongerigets venligste vandrerute, formidler kulturhistorien på en 175 kilometer lang strækning gennem landskaberne på Møn, Nyord og Bogø. Det er Møns Museum, der står bag Camønoen, og museet har formået at skabe en helt særlig kulturoplevelse gennem sin mobilisering af lokalsamfundet. Mere end hundrede lokale ildsjæle møder Camønofolket med vand, strøm, mad, logi og gode historier. Camønoen åbnede i sommeren 2016 og er blevet besøgt af hele 9.000 vandrere den første sæson, og samtidig er der skabt en vækst i turismeerhvervet på øen på omtrent 12 millioner kroner.

Folkebibliotekerne

Selv i denne digitale tidsalder betragter mange stadig primært biblioteker som steder, hvor man kan låne bøger. Denne rolle spiller de naturligvis stadig, men Folkebibliotekerne har udviklet sig til at være nyskabende og dybt inspirerende centre for kulturformidling, der styrker såvel folkeoplysningen som borgerinddragelsen gennem alt fra koncerter og teaterforestillinger til workshops og foredrag. Det hele er frit tilgængeligt for enhver borger, der ønsker at gøre brug af de mange tilbud, og det gør Folkebibliotekerne til en helt speciel størrelse, som vi i Danmark i dén grad bør værne om.

Nominerede til

Talentprisen

Heartbeats

Den garvede DJ og radiovært Le Gammeltoft lancerede i 2014 sin helt egen medieplatform. Den gav hun navnet Heartbeats, og det er tydeligt at mærke, hvor kraftigt hendes hjerte banker for kulturen. Fra sit indledende fokus på musik har Heartbeats nu vokset sig til et omfangsrigt kulturunivers, der leverer alt fra kulturnyheder og podcasts til videoindhold. Samtidig viser Heartbeats vejen, når det kommer til innovative partnerskaber med erhvervslivet, og det hele er med til at gøre platformen til et forbilledligt eksempel på, hvordan kulturformidling anno 2017 kan foregå.

Københavns Radiobiograf

Hvis nogen troede, at biografen var forbeholdt fremvisning af film, kan de godt tro om igen. Københavns Radiobiograf har nemlig bevist til fulde, at biografens mørke er særdeles velegnet til radiolytning. Det er den brede skare af fans et stensikkert bevis på, og det er en helt særlig oplevelse, der venter folk, når de mødes i biografsalen og lytter til nøje kurateret radioindhold af højeste kvalitet. Københavns Radiobiograf har således formået at reintroducere et gammelt format på en ny tids præmisser med oplevelser, som samler folk om den rendyrkede kærlighed til radio og kultur.

Jakob Vinkler

Der er ingen i Danmark, der er lige så innovativ som Jakob Vinkler, når det kommer til at formidle mad og kultur som et samlet hele. Det har han gennem det sidste år bevist med hele tre unikke projekter. Det gælder Det Grænseløse Køkken, som udvikler den lokale kultur med det dækkede bord som centrum. Og det gælder Fish’á’deli Circus, et madcirkus, der med fokus på fisk skaber en helt ny form for nysgerrighed omkring mad. Og endelig gælder det Catastrophic Meal, hvor Michelin-kokke og højskoleelever i fællesskab udvikler fremtidens måltid. Tilsammen en imponerende portion kulturformidling, der både fornyer, begejstrer og engagerer.

Le Viagra est un médicament approuvé par la FDA et il existe de nombreuses versions génériques de ce médicament telles que kamagra jelly, Penegra ou Zengra. Cependant, il ne peut être obtenu sans ordonnance et ne convient pas aux hommes souffrant de problèmes cardiaques.