Prismodtagere

Artbeat Prisen

KUNSTEN – Museum of Modern Art Aalborg

Juryens motivationstekst

I år gik Artbeat Prisen til museet KUNSTEN, der har nytænkt kultur –og museumsformidlingen ved at flytte deres værker ud dets institutionaliserede rammer. Museumsdirektør Gitte Ørskou fik overrakt prisen af kulturminister Marianne Jelved med følgende begrundelse:

Juryen for Artbeat Prisen 2015 har valgt at lade kulturformidlingsprisen gå til KUNSTEN. Begrundelsen er den store kvalitet og kreativitet som er lagt i selve formidlingen af museets værker. Som følge af restaurering og revitalisering af den over 40 år gamle museumsbygning har KUNSTEN tænkt kultur –og museumsformidling på nye, spændende måder og har således valgt at flytte værkerne ud af deres vante rammer.

Særprisen

Skammekrogen

Juryens motivationstekst

Artbeat Prisens Særpris blev for anden gang uddelt og gik til virtual reality projektet Skammekrogen. Prisen blev overrakt af juryformand Christian Have med følgende begrundelse:

Skammekrogen er en intim totaloplevelse, der bringer publikum direkte ind i det tåkrummende og intense familiedrama om det runde middagsbord. Der er fem stole om bordet og idet fem publikummer ifører sig briller og hovedtelefoner starter filmen, hvor man er én af de medvirkende. Som publikum ser og hører man hvad skuespilleren ser og hører, og bliver på den måde en karakter i filmen. Ved hjælp af tidens nyeste virtual reality teknologi, kaldet Oculus Rift, formår Skammekrogen at nytænke den kunstneriske udtryks- og formidlingsform og resultatet er forbløffende. Bag Skammekrogen står Johan Knattrup Jensen, Mads Damsbo, Dark Matters og Kanako, og Skammekrogen har bl.a. kunne opleves på Nikolaj Kunsthal, CPH:PIX, Spot Festival og Kulturmødet 2014. Artbeat Prisens Særpris 2015 går til Skammekrogen.

Talentprisen

Thomas Dambo

Juryens motivationstekst

For første gang i år blev Artbeat Prisens Talentpris uddelt. Designer Thomas Dambo fik overrakt prisen af jurymedlem Sigurd Hartkorn Plaetner med følgende begrundelse:

Designer og kunstner Thomas Dambo modtager Artbeat Prisens Talentpris 2015 for hans analoge og digitale arbejde med design og genbrug. Thomas Dambos projekter spænder vidt, fra fuglehuse af gamle skateboards til elefanter af gammelt plastik, men altid med et stort fokus på kreativitet, bæredygtighed og brugerinddragelse. Med projekter i bl.a. Las Vegas, Puerto Rico og Danmark er Thomas Dambo en global formidlende kunstner, der via sociale medier og workshops kommunikerer budskabet om bæredygtighed og design ud. Artbeat Prisens Talentpris 2015 går til Thomas Dambo.

Nominerede til hovedprisen

Holbæk Art

Wilhelm Hansen Fonden

Mungo Park Kolding

Moesgaard Museum

KUNSTEN – Museum of Modern Art Aalborg