Prismodtagere

Artbeat Prisen

Platform4

Juryens motivationstekst

Platform4 opstod i sommeren 2008 på baggrund af et initiativ taget af Aalborg Kommunes erhvervsafdeling, Aalborg Universitet og det kreative vækstlag i Aalborg. Missionen har været at skabe en eksperimenterende legeplads, som kunne danne rammen for mødet mellem kunst og teknologi.

Platform4 trådte allerede efter kort tid i karakter med Blip Festival, som er verdens største festival for 8-bit-musik. I udgangspunktet foregik festivalen kun i New York, men Platform4 fik overbevist arrangørerne om, at den i 2009 skulle foregå i Aalborg – i regi af Platform4. Og I 2011 blev konferencen Platform4 Meeting Hub afholdt, og dermed stod Platform4 bag den største hackerfestival nogensinde på dansk jord – med 50 navne fra hele verden på plakaten.

Der er tre U’er, der kendetegner Platform4: Det uformelle, det ukonventionelle og det uforudsigelige. Dermed har Platform4 lavet sin egen version af Otto Scharmers så berømte Teori U. Og hos Platform4 er mantraet ”failure is an option”, fordi de erkender, at man ikke kan få succes med hver eneste ting, man arbejder med, når det sker i den kreative og kunstneriske innovations tegn. Det er ganske enkelt et grundvilkår. Platform4 er samtidig et forbilledligt eksempel på det formidlingsmæssigt nytænkende. Platform4 er nemlig et projekt, der allerede fra starten har haft et indbygget kommunikations- og formidlingspotentiale, og dette har holdet bag aktivt gjort en ihærdig indsats for at indfri – hvilket ikke mindst har gjort, at Platform4 har været med til at få Aalborg og Danmark placeret på det globale landkort.

Platform4 har kort sagt gjort det naturligt, at man i sit kreative og kunstneriske virke har kommunikationen med. Det er en tilgang, som alle inden for kunsten og kulturens verden kan og bør tage ved lære af, og det er lige præcis denne kobling mellem det kunstneriske, kulturelle og formidlingsmæssige, som vi i juryen ønsker at sætte særligt fokus på. Derfor skal Platform4 modtage Artbeat Prisen.

Nominerede til hovedprisen

Kulturen på News

Spotify

Platform4

Ananassens Facebook